Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T
w3c
logo-kpkt
Laman Web Rasmi

KEMENTERIAN PERUMAHAN DAN KERAJAAN TEMPATAN

www.kpkt.gov.my

faq-img

Soalan
Lazim

gap-line

hubungi-kami

Hubungi
Kami

gap-line

maklumbalas

Aduan &
MaklumBalas

gap-line

peta-laman

Peta
Laman

KPKT RSS

RSS

RSS adalah singkatan bagi Really Simple Syndication atau RDF Site Summary adalah suatu aplikasi XML (Extensible Markup Language) mengikut tahap spesifikasi World Wide Web Consortium (W3C). Ia merupakan suatu format sindikasi berita dan digunakan sebagai agen untuk mendapatkan berita atau data secara atas talian daripada halaman web yang menyokong aplikasi ini.

 

RSSReader

RssReader adalah satu program yang membolehkan anda sebagai pengguna menerima berita atau maklumat dari halaman web yang menyokong aplikasi RSS terus ke desktop anda. Anda perlu memuat turun dan memasang RSSReader untuk menggunakan kemudahan RSS. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai RssReader, sila ke halaman ini http://www.rssreader.com.

* Penggunaan RSS melalui pelayan Google Chrome memerlukan RSS Subscription Extension.

 

RSS di Laman Web Rasmi KPKT

Kemudahan RSS disediakan kepada pengguna Laman Web Rasmi KPKT bagi mendapatkan berita atau maklumat terkini yang dikeluarkan dengan lebih pantas dan mudah. Sekiranya pengguna telah melanggan pada kemudahan RSS, maklumat tersebut boleh dicapai terus tanpa perlu melayari Laman Web KPKT.

Pautan yang tersedia untuk langganan RSS:

RSSBerita dan Aktiviti Semasa

RSSHebahan

RSSTender/Sebutharga


Kemaskini pada 2021-08-21 16:22:56 daripada Administrator

 •  
 • Print
 • Email this page