Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
w3c RAKYAT | WARGA | OWA 1GOVUC
jata     mei2018
faq hubungi aduan peta laman
Soalan Lazim Hubungi Kami Aduan dan Maklum Balas Peta Laman
apec
youtube

facebook

twitter

instagram
 

TPPS : Permohonan Borang Tuntutan Oleh Pembeli Rumah (Borang 2)

 
ARAHAN KEPADA PENENTANG:
1. Jika anda mengakui tuntutan pihak yang menuntut, anda bolehlah menyatakan dalam ruang yang disediakan untuk pernyataan pembelaan bahawa anda mengakui tuntutan itu
2. Jika anda mempertikaikan tuntutan itu, pernyataan pembelaan anda hendaklah mengandungi butir-butir tentang mengapa anda mempertikaikan tuntutan itu.
3. Jika anda mempunyai apa-apa tuntutan balas, anda hendaklah menyatakan tuntutan balas anda dengan butir-butir dalam ruang yang disediakan.
4. Jika ruang yang disediakan tidak mencukupi, sila gunakan helaian kertas yang berasingan dan tuliskan “sila lihat muka surat sebelah”. Apa-apa helaian kertas yang digunakan hendaklah dilampirkan bersama Borang ini.
5. Anda hendaklah memfailkan pembelaan anda (dan tuntutan balas jika ada) dalam had masa, jika tidak, award akan dibuat dengan memihak kepada pihak yang menuntut.
6. Anda hendaklah menandatangani Borang 2 sendiri dan memfailkannya dalam 4 salinan di Pejabat Pendaftaran Tribunal. Dalam hal sesuatu pertubuhan perbadanan, Borang ini hendaklah ditandatangani oleh pengarah, pengurus, setiausaha atau pegawai lain seumpamanya. Fi pemfailan ialah sebanyak RM10. Pejabat Pendaftaran akan meletakkan meterai Tribunal pada 4 salinan itu dan mengembalikan dua salinan kepada anda.
   
   
PILIHAN PERKHIDMATAN:
a. Muat turun Borang 2 dan cetak. Isikan, hantar dan buat bayaran memproses permohonan ke kaunter TTPR.
   
  Muat turun Borang 2 
   
   
   
   
   

  •  
  • Email this page
  • 16600
Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan
No.51, Persiaran Perdana, Presint 4, 62100, Putrajaya
Tel: 03-8000 8000    Faks: 03 -8891 5557
 
Tarikh Kemaskini : 23-10-2020 Jumlah Pelawat : 6425372
Hakcipta Terpelihara @ KPKT
Paparan terbaik skrin beresolusi 1024x768 piksel menggunakan
browser Mozila Firefox atau Chrome versi terkini
Statistik Pelawat
Hari ini
Bulan ini
Jumlah pelawat
Hari IniHari Ini84 Minggu IniMinggu Ini12612 Jumlah PelawatJumlah Pelawat6425372